Apple on tehnyt fiksua muotoilua pitkän aikaa. Nyt kuitenkin näyttää, että iPhone 5 jälkeiset puhelinmallit rikkovat käyttäjäkokemusta.

iPhone 5, juuri sopivan kokoinen kämmeneen

Vanha Mac ja iPad

Tietäjät tietää, että iPad tehtiin juuri saman kokoiseksi kuin ns. lintupöntön näyttö. Takaisin juurille. Tabletit ovat mullistaneet maailmaa. iPhone 5 mainostettiin juuri sopivan kokoiseksi kämmeneen ja sormiin: Yhdellä kädellä kykenee käyttämään kaikkia puhelimen toimintoja.

Oheisella videolla mainostetaan iPhone 5:n käytettävyyttä koon kautta:
https://www.youtube.com/watch?v=O99m7lebirE

Uudemmat iPhonet hylkäävät yhden tärkeän käytettävyysnäkökulman. Toisaalta isompi näyttö näyttää olevan ainoa keino kilpailla. Nämä nykypuhelimethan ovat oikeastaan phabletteja – puhelintablettiristeytyksiä. Samsung on tuonut fiksusti markkinoille Note-sarjan, joka kynän kautta tarjoaa huomattavasti puhelinta tehokkaamman työvälineen. Onko Applella tarjota muuta kuin suurempi näyttö, paremmat kamerat sekä ohjelmallisia ominaisuuksia?

Iphone X-malliston uutuuksia esitellään videolla:
https://youtu.be/9m_K2Yg7wGQ

Apple iPhone 2007-2017

Hinnoittelussa mennään jo 1679 euroon. Harvan mielestä se on älypuhelimen arvo. Ottaen huomioon, että oikeastaan eniten siinä maksetaan hintaeroa lisämuistista. Onko iPhone 5 -käyttäjä valmis vaihtamaan suurempaan näyttöön? Kuinka suuri näytön tarvitsee olla ja onko sen tarpeen olla niin suuri kuin se nyt on uusissa malleissa? Ostotilastot näyttävät.

iPhone xs
Samsung Galaxy Note9

Lähde: Popular Mechanics

Edellinen artikkeliNew Mexicon Sunspot Solar -observatorio suljettiin ”turvallisuusuhan” vuoksi. Paikalle ryntäsi joukko FBI-agentteja. Ufo-intoilijat pohtivat mahdollista kontaktia!
Seuraava artikkeliAmazon suunnittelee työntekijöiden sulkemista häkkiin – Tai ainakin haki patentin suunnitelmalle