3d_printed_notes

Johann Sebastian Bach on varmasti jokaisen tuntema muusikko. Bachilla oli valitettavasti ongelmia näkönsä kanssa ja mies menetti näkökykynsä lopulta kokonaan hieman ennen kuolemaansa. Nykytekniikka voi sen sijaan auttaa monella tapaa myös sokeita ihmisiä ja nyt 3D-tulostimilla on keksitty tulostaa nuotteja näkökykynsä osittain tai kokonaan menettäneiden muusikkojen avuksi.

Menetelmä kehitettiin Wisconsinin yliopistossa ja se oli yksi monista 3D-tulostimille kehitellyistä uudenlaisista käyttötarkoituksista. 3D-tulostetut nuotit ovat pistekirjoitusta parempi ratkaisu, sillä jälkimmäinen tekniikka jättää usein musiikille tärkeitä yksityiskohtia pois. Uuden tekniikan avulla kaikki voivat myös käyttää samaa järjestelmää nuottien esittämiseen näkökyvystä riippumatta.

Tällä hetkellä kyseessä on kuitenkin vasta yliopiston tutkimusprojekti ja haasteena on muun muassa löytää helppo ja edullinen tapa tuottaa 3D-tulostettuja nuottivihkoja suurissa määrin.

Lähde

Edellinen artikkeliBeachbot on robotti, joka tekee taideteoksia hiekkarannoille
Seuraava artikkeliMint kertoo henkäyksien laadusta ja kehon nestetasapainosta