Maestro Rechargeable System on tahdistin, joka pitää turhan näläntunteen loitolla

maestro_system

Tahdistimesta tulee monelle varmasti aluksi mieleen sydämen toimintaa korjaava laite. Nyt on kuitenkin kehitetty tahdistin, joka kontrolloi näläntunnetta ja pyrkii näin estämään turhan mässäilyn.

EnteroMedicsin kehittämä Maestro Rechargeable System sai hiljattain Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston hyväksynnän. Härveli kiinnitetään käyttäjänsä vatsaan, minkä jälkeen se lähettää elektronisia pulsseja, jotka estävät näläntunteen ja saavat käyttäjän tuntemaan itsensä sen sijaan kylläiseksi. Tarkoituksena on se, että laitteen avulla osaisi esimerkiksi lopettaa ruokailun silloin kun tulee täyteen.

Laitteen toimintatehokkuus on kuitenkin vielä epävarmaa, sillä testilaitetta käyttäneet pudottivat ainoastaan 8,5% enemmän painostaan kuin vertailuryhmä. Myös elintarvike- ja lääkevirasto haluaa vielä tuloksia pidemmältä ajalta ennen vekottimen päästämistä laajempaan levitykseen. Toimiessaan tahdistin kuitenkin saattaisi poistaa yhden ”paheen”, johon moni ihminen tuntuu aina välillä sortuvan.

Lähde