Moni lukija saattaa tuntea historiallisen oskilloskoopille kehitetyn Tennis for Two -nimisen pelin, joka oli ensimmäinen graafista näyttöä käyttänyt elektroninen peli. Doom on taas monta sukupolvea myöhempi tuotos, mutta myös tämä peli on päässyt eräänlaiseen kulttimaineeseen ohjelmistona, joka pyritään saamaan pyörimään mitä erilaisimmilla laitteilla. Tällä kertaa jälkimmäisen pelin läheinen seuraaja, eli Quake on sitten saatu toimimaan juurikin oskilloskoopin kautta.

Projektin takaa löytyy vielä kaiken lisäksi suomalainen Pekka Väänänen. Näyttöpäätteenä toimii Hitachin valmistama V-422-oskilloskooppi, jolle grafiikka syötetään äänisignaalina. Ongelmia aiheutti muun muassa se, että oskilloskoopilla oli mahdollista piirtää kerrallaan ainoastaan 1000 eri viivaa, sillä muutoin muuttuvaa kuvaa generoivaa ääntä ei olisi saatu tuotettua tarpeeksi nopeaan tahtiin. Tarkemmat tekniset tiedot projektista löytyvät täältä.

Kyseessä ei tietenkään ole mikään parhaan pelattavuuden tai grafiikan omaava versio Quakesta, mutta tästä huolimatta pelin esittäminen oskilloskoopin läpi on huomattava suoritus, jota paremmaksi on vaikea lyödä ainakaan ihan heti.

Lähde

Edellinen artikkeliHiilikuidusta valmistetut LEGO-palikat ovat oiva loppusilaus parhaille rakennelmille
Seuraava artikkeliLiikettä tunnistavat nanosensorit voivat auttaa elämän löytämisessä vierailta planeetoilta