Moni on saattanut kuulla Dubaissa autiomaan keskellä sijaitsevista hiihtokeskuksista. Nyt Kleindienst Group -niminen kiinteistöalan yritys pyrkii sitten tuomaan Dubaihin myös lumiset kadut.

Tarkoitus ei ole kuitenkaan peittää koko kaupunkia lumeen, vaan tätä valkeaa ainetta pyritään luomaan ainoastaan The World -nimiselle keinotekoiselle saaristolle. Kleindienst Group ilmoitti jo aiemmin aikeistaan, mutta yritys on nyt julkistanut tarkempia tietoja suunnitelmistaan lumisateen luomiseksi. Lumi saadaan aikaiseksi suihkuttamalla vettä tilaan, joka on jäähdytetty hieman pakkasen puolelle. Lumeen peittyvät kadut aiotaan viilentää siten, että maahan osuva lumi ei heti sula loskaksi. Sulamista ei voi kuitenkaan estää kokonaan, mutta prosessissa syntyvä vesi kerätään ja muutetaan uudelleen lumeksi.

Tarkoituksena olisi saavuttaa lunta sisältävä ulkoalue, jonka lämpötila olisi kuitenkin mukavasti noin 27 celsiusasteen tienoilla. Koko komeuden toteuttamiseen tarvitaan kuitenkin varmasti hurjat määrät energiaa, joten sähkölaskukin saattaa sisältää melko monta numeroa. Tämä on tuskin kuitenkaan ongelma aavikolle hiihtokeskuksia kasaavalle väestölle.

Lähde

Edellinen artikkeliHotel My Phone mahdollistaa pääsyn omiin tietoihin lainatulla puhelimella
Seuraava artikkeliJaasta pyrkii tekemään sovellusten mukaan muuttuvasta näppäimistöstä totta