hiilikuitu_pala

Hiilikuitua käytetään nykyään jo monissa erilaisissa tarkoituksissa ja pystyypä sitä jopa hyödyntämään tietyissä 3D-tulostimissakin. Nyt tätä melko hintavaa materiaalia tarjoillaan sitten myös rakennuspalikoiden muodossa.

Tarkoitus on se, että taitavasti kokoamansa LEGO-rakennelmat voi viimeistellä esimerkiksi urheiluautoista tutulla pinnoitteella. Hiilikuitupalikat ovat LEGO-mitoiltaan kokoa 1 X 2 ja ne on tehty 3 mm paksusta ilmailutason hiilikuitulevystä. Tällaisten palasten käyttäminen rakennusprojekteissa tulee kuitenkin hieman normaaleja palikoita kalliimmaksi, sillä Yhdysvalloissa valmistetut osat maksavat halvimmillaan noin euron kappaleelta. Pienin mahdollinen tilattava setti sisältää 10 palikkaa.

Tällaiset palikat tuskin mullistavat maailmaa, mutta on mielenkiintoista nähdä, miten muutamia vuosia sitten erittäin arvokkaana pidetty materiaali (joka on kyllä vielä nykyisinkin melko kovissa hinnoissa) on tehnyt tiensä jo lelupalikoihin asti.

Lähde

 

Edellinen artikkeliWarSting – Keski-Maan miekka varoittaa avoimista WiFi-verkoista
Seuraava artikkeliQuakea voi pelata nyt myös oskilloskoopin kautta