fluxprinter

3D-tulostimen ostamista harkitsevalla on nykyisin jo paljon valinnanvaraa. Jos samalla löytyy tarvetta myös 3D-skannerille ja laserkaivertimelle, niin FLUX voi olla se oikea valinta.

Kyseessä on 3D-tulostin, jonka tulostuspään voi tarvittaessa vaihtaa muun muassa laserkaivertimeksi ilman työkaluja. Tämän lisäksi kehitteillä on myös muita moduuleja, kuten esimerkiksi keramiikan tai jopa ruoan tulostamiseen soveltuvia palikoita. Näihin liittyvä kehitysympäristö on saatavilla avoimesti, joten mikään ei estä ketä tahansa tuottamasta omia vaihtoehtoisia moduuleja. Vaihdettavien osien lisäksi tulostimen alustasta saa taiteltua esiin 3D-skannaukseen tarvittavan kameran sekä laservalon.

3D-mallit välitetään vekottimelle Bluetoothin avulla ja ne voi suunnitella helppokäyttöisellä FLUX Studio -ohjelmistolla. Halvimmillaan FLUX irtosi kirjoitushetkellä noin 440 eurolla ja noin 510 eurolla laserkaiverruksiin kykenevän moduulin kanssa.

Lähde

Edellinen artikkeliNEC taistelee väärentäjiä vastaan kännyköiden kameroiden avulla
Seuraava artikkeliXPUZMAG on lukko, joka näyttää yhtä oudolta kuin kuulostaakin