Useat nykyiset tieliikennekäyttöönkin sallitut urheiluautot sisältävät hurjat määrät tehoa. Tämän pääsee yleensä kuitenkin hyödyntämään vain kilparadoilla ja yksi tuttu mekanismi auton tehoilla leveilemiseen on kiihdytyskisa suoralla asvalttipätkällä. Normaalille polkupyörälle häviäminen voisi tuntua melko heikolta suoritukselta, mutta raketeilla varustettu pyörä on asia erikseen.

Yllä olevalla videolla esitellään Arnold Nercherin ja François Gissyn väsäämää ”polkupyörää”, jota vauhdittaa rakettimoottori. Vekotin on saavuttanut yli 330 km/h maksiminopeuden, joka ei riitä kuitenkaan lähellekään moottoripyörien nopeusennätysten hurjaa tasoa (ennätys on tällä hetkellä noin 605 km/h). Tästä huolimatta rakettipolkupyörä pärjää erittäin hyvin urheiluautoille, sillä maksiminopeus saavutetaan jo viidessä sekunnissa.

Toki tällaisella vekottimella yli 300 km/h kiitämisessä on omat riskinsä, mutta taakse jäävän Ferrarin näkeminen on varmasti ainakin osittain riskien arvoista. Hilavitkutin.com:ssa on myös aiemmin käsitelty suihkumoottorilla varustettuja polkupyöriä!

Lähde

Edellinen artikkeliOSHbot on robotti, joka helpottaa ostoksia rautakaupassa
Seuraava artikkeliNEC taistelee väärentäjiä vastaan kännyköiden kameroiden avulla