Olen jo aiemminkin esitellyt muutamankin erilaisen lukon. Välillä vastaan tulee kuitenkin sellaisia viritelmiä, joista ei vain voi jättää kertomatta eteenpäin. XPUZMAG on yksi näistä.

Kyseessä on Taiwanissa kehitetty lukko, josta löytyy jopa 23 pientä reikää. Näiden päältä löytyy vielä pyörivä levy, joka on eri reikien kanssa linjoissa eri asennoissa. Vain kuutta näistä rei’istä käytetään varsinaisesti lukon avaamiseen ja muut ovat lähinnä lukkoa tiirikoivan henkilön hämäämiseksi. Tätä varten jokaisesta reiästä löytyy kuitenkin samanlainen sisältö. Edessä pyörivän levyn tarkoituksena on sotkea tiirikoijan ajatukset siitä, mitä reikiä hän on jo kokeillut.

Lukon avaamiseen käytetään loppujen lopuksi melko yksinkertaista avainta, josta löytyy tarvittavat kuusi pinniä. Ehkäpä tällaisesta viritelmästä on kuitenkin enemmän haittaa sitä päivittäin käyttävälle kuin rosvoille. Joka tapauksessa lukko irtoaa siitä kiinnostuneille noin 100 euron hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliFLUX – Modulaarinen 3D-tulostin muuttuu myös laserkaivertimeksi ja 3D-skanneriksi
Seuraava artikkeliPop up -myymälä jakaa alennuksia sosiaalisen median seuraajien mukaan

1 KOMMENTTI

  1. Avain tekisi avainnipusta liian ison. Jäätymisvaara lienee aivan liian suuri, ja lukossa on paljon reittejä kaikenlaisen lian mennä sisään. Päivittäin käytössä oleviin reikiin jäisi kaiketi lopulta jonkunlaiset jäljet käytöstä, ja silloin ylimääräiset reiät ei enää hämää tiirikoijaa. Kaiken lisäksi ainakin joku kirjoitti ettei idea ole suinkaan uusi, vaan n. 4000 vuotta vanha!

    Lukkojen tiirikoinnille on oma harrastajakuntansa. Pitävät niitä peleinään siinä missä muut rubikin kuutioita ja palapelejä. Katsoin juuri videon jossa ukko kaivaa paketista uuden riippulukon ja tiirikoi sen auki 3 kertaa eri menetelmillä 3 minuutin aikana vaikkei pyrikään nopeuteen vaan selostaa samalla tekemisiään. En tiedä miten tuo Xpuzmag tiirikoidaan mutta eiköhän sekin joltakin onnistu. Taidan luottaa kotimaisiin hyviin lukkoihin.

Kommenttien lisääminen on estetty.