Ilmaan videotykeillä tai vastaavanlaisilla laitteilla heijastettavassa videosisällössä ei sinänsä ole mitään uutta. Perinteisesti tekniikka vaatii jonkinlaisen valkokankaan, jotta kuva saadaan muodostumaan ”keskelle” ilmaa. Tämä voi koostua läpinäkyvältä näyttävästä kankaasta tai sitten esimerkiksi koneellisesti tuotetusta sumusta. Aerial Burton on sen sijaan maailman ensimmäinen ilmaan kuvia heijastava systeemi, joka ei tarvitse tällaista erillistä taustaa projektiolleen.

Systeemi luo kuvia 1 kHz taajuudella värähtelevistä lasersäteistä, jotka välitetään ilmaan 3D-skannerin lävitse. Kyseinen vekotin saa lasersäteet tarkentumaan tiettyihin pisteisiin ilmassa. Näissä pisteissä säteet sitten ionisoivat ilmassa olevia molekyylejä ja saavat aikaan ilmiön joka luo hetken kestäviä välähdyksiä. Kun lasersäteitä syötetään jatkuvasti ilmaan, niin saadaan kuvatkin pysymään näkyvissä pidemmän ajan.

Tekniikan avulla voidaan myös esittää animoitua sisältöä ja koko laitteisto on kehitelty liikkuvaksi, jotta sen voisi esimerkiksi kuljettaa onnettomuuspaikoille ohjaamaan ihmisiä turvaan. Tällä hetkellä ilmaan luotujen kuvien sisältö koostuu lähinnä muutamista pisteistä, mutta kehittäjät pyrkivät seuraavaksi parantamaan juurikin systeemin resoluutiota.

Lähde

Edellinen artikkeliAutomatic Ingestion Monitor – Pian sensori saattaa tietää mitä pistät suuhusi
Seuraava artikkeliNyrkkeilysäkeistä koostuva näppäimistö sopii etenkin verkkopelien huonoille häviäjille