mobile_key

Budjettihottelleissa voi helposti vielä nykyisinkin törmätä perinteisiin lukkoihin ja avaimiin, mutta suuressa osassa hotelleista huoneeseensa pääsee jonkinlaisen avainkortin avulla. Nyt Starwood-niminen hotelliketju aikoo viedä ovien lukot taas askeleen älykkäämmälle tasolle.

Tarkoitus on asentaa ketjun hotelleihin älypuhelimen avulla avattavat lukot. Erilaisia ”älylukkoja” on toki tarjolla jo yksittäisillekin kuluttajille, mutta hotellikäytössä tekniikka voi osoittautua hyödyllisemmäksi. Systeemin johdosta hotellien ei nimittäin tarvitse säilöä sekä levittää muovisia avainkortteja ja avaimien myöntäminen tai kumoaminenkin on yksinkertaisempaa. Tekniikan avulla asiakkaat voivat lisäksi suunnata suoraan huoneisiinsa ilman aulassa odottelua.

Bluetoothin ja älypuhelinsovelluksen avulla toimivat lukot on tarkoitus tuoda aluksi kymmeneen ketjun hotelliin ympäri maailmaa. Ensi vuoden alussa olisi sitten tavoitteena laajentaa kokeilua yhä useampaan hotelliin.

Lähde

Edellinen artikkeliLumera helpottaa järjestelmäkameran kuvien siirtämistä internetpalveluihin
Seuraava artikkeliPininfarina Fuoriserie on lähes 10000€ maksava polkupyörä Ferrarin suunnittelijoilta