Matkapuhelimille on jo saatavilla lukuisia sovelluksia, joiden avulla näillä vekottimilla voi ohjailla langattomasti esimerkiksi tiettyjä valaisimia tai yhteensopivaa tietokonetta. Tah on pikkuinen mikropiiri, joka tekee sen sijaan mistä tahansa USB-portin omaavasta laitteesta matkapuhelimella kontrolloitavan.

Piiristä löytyy USB-liittimen lisäksi Bluetooth LE -ominaisuudet, joiden avulla puhelin saadaan yhdistettyä laitteeseen. Tah:ia voi käyttää myös esimerkiksi välikappaleena vaikkapa IR-signaaleja hyödyntävien laitteiden kontrolloimiseen, sillä siihen pystyy liittämään muitakin piirejä. Vekotin on myös yhteensopiva Arduino-alustan kanssa, mikä lisää mahdollisten sovellusideoiden määrää entisestään. Sovelluskehitystä varten löytyy avoimet kirjastot niin Android- kuin myös iOS-käyttöjärjestelmille.

Projekti kerää tällä hetkellä rahoitusta jatkokehitystä sekä tuotantoa varten ja kirjoitushetkellä laitteen sai ennakkotilattua itselleen halvimmillaan noin 39 euron panostuksella.

Lähde

Edellinen artikkeliThe Solar Hybrid on lumilauta, joka lataa matkapuhelimen laskettelun lomassa
Seuraava artikkeliPavlok – Pahoista tavoista eroon sähköshokkien avulla