nokelukko

Täällä hilavitkutin.com:ssa on muutamaan otteeseen esitelty erilaisia järjestelmiä kotioven avaamiseen ja lukitsemiseen pelkästään matkapuhelimen avulla. Nyt tällainen tekniikka on tuotu myös munalukkoon, jonka voi sujauttaa minkä tahansa lukittavan kohteen ympärille.

Noke-niminen lukko on vedenkestävä ja se aukeaa perinteisen avaimen sijasta Bluetooth-yhteyden avulla. Digitaalisia avaimia voi sitten jakaa ystävien tai perheenjäsenien kesken ja nämä toimivat joko Android- tai iOS-käyttöjärjestelmällä varustetuilla älypuhelimilla. Lisäksi avaimena käytettävästä puhelimesta tulee löytyä tuki Bluetooth 4.0 -tiedonsiirrolle.

Tarvittaessa lukon saa auki myös painelemalla siihen tietyn lyhyistä ja pitkistä painalluksista koostuvan koodin. Myöskin Bluetoothin avulla tapahtuva avaus vaatii lukon painamista kerran, jonka jälkeen vekotin osaa etsiä lähistöltä avaimeksi soveltuvia laitteita. Härvelin pariston luvataan kestävän jopa vuosi, vaikkakaan missään ei mainita, kuinka monta avauskertaa tähän sisältyy. Lukko kuitenkin varoittaa pariston loppumisesta ja virtalähteen voi tarvittaessa vaihtaa jopa avaamatta itse lukkoa.

Nopeimmat voivat napata avaimettoman lukitusjärjestelmän itselleen noin 44 euron Kickstarter-hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliViulisti soitteli instrumenttiaan kesken aivoleikkauksen
Seuraava artikkeliPelkästään lasista valmistettu höyrykone on komea näky