Liftaava robotti lähenee päämääräänsä

hitchbotupdated

Kirjoitin kuun alussa robotista, jonka oli tarkoitus liftata Kanadan Halifaxista Brittiläisen Kolumbian Victoriaan asti. Ajattelin nyt sitten kertoa pientä päivitystä siitä, miten laitteen matka on sujunut.

Hurjaan suosioon noussut vekotin on päässyt etenemään hieman yli kahdessa viikossa Brittiläisessä Kolumbiassa sijaitsevaan Vancouverin kaupunkiin asti. Matkallaan vekotin on päässyt muun muassa tanssimaan ja se osallistui jopa yksiin häihin. Seikkailunsa aikana laite katosi kerran jopa kokonaan kartalta ilmeisesti sen akun loputtua kesken, mutta yksi härveliä kuljettaneista henkilöistä sai vekottimen ladattua ja se palasi iloisesti toimintaan.

Aiemmin veikkasin, että vekotin saattaa päätyä elektroniikasta kiinnostuneiden varkaiden käsiin, mutta ilmeisesti teiden päältä löytyy vielä kasoittain rehellisiäkin ihmisiä. Mitenköhän vastaavanlaisen robotin matka sujuisi täällä Suomessa?

Lähde