Kuuluisa monsteriautoja esittelevä ja kilpailuttava tapahtuma nimeltään Monster Jam on vieraillut täällä Suomessakin ainakin muutamaan otteeseen. Yksi tunnetuimmista näistä jättimäisistä ajoneuvoista kulkee nimellä Grave Digger. Nyt tästä vekottimesta on sitten rakennettu 1/4 pienoismalli, joka saa voimansa oikeasta V8-polttomoottorista.

Härvelin korin alla pörrää Stinger 609 -moottori, joka on ainakin muutama vuosi sitten ollut maailman pienin ahdettu nelitahtikone. Tämä kykenee tuottamaan jopa 9 hevosvoiman tehon, joka riittää helposti kauko-ohjattavalle ajoneuvolle. Valitettavasti pelkästään moottorin hinta on 6000 euron luokkaa ja tällaisessa pienoismallissa on lähes yhtä paljon huollettavaa kuin oikeassakin autossa.

Kyllä tällainen varmasti ainakin isoja autoja fanittavalle kelpaisi, joskin naapuri ei välttämättä olisi kovin tyytyväinen laitteen äänitasoon.

Lähde (Video)

Edellinen artikkeliPteromys – Sovellus auttaa suunnittelemaan hyvin liitäviä lennokkeja
Seuraava artikkeliMicrosoftin tutkimusprojekti muuttaa tavallisen kameran tunnistamaan syvyyksiä