https://www.youtube.com/watch?v=VnNyYxSMOes

Heti ei tulisi mieleen, että unta saa paremmin lampun avulla. Tähän ratkaisuun Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintokin on kuitenkin päätynyt ja nyt NASA:n käyttämä valaisin on sitten kaikkien saatavilla.

Kyseessä on 12W LED-lamppu, joka edistää kehon melatoonin tuotantoa. Tämä on luontaisestikin ihmisessä esiintyvä hormoni, joka sitten taas helpottaa nukahtamista. Perinteiset valaisimet lähettävät suuria määriä lyhyen aallonpituuden (sinistä)valoa, joka taas heikentää melatoonin erittymistä. Tästä lampusta sen sijaan löytyy suodin, joka vähentää edellä mainittua valon aallonpituutta 50%.

Lisätietoja laitteen toiminnasta löytää yllä olevalta videolta. Ominaisuuksistaan huolimatta vekotin tuottaa yhtä paljon valoa kuin normaali 60W lamppu ja kestää kaiken lisäksi 16 kertaa pidempään. Yksi tällainen hyviä unia tuova valo maksaa noin 44€.

Lähde

Edellinen artikkeliKalifornialaisen hotellin huonepalvelun hoitavaa nyt myös robotti
Seuraava artikkeliEnactive Torch – Taskulamppu sokeille