Sainsbury'sMoortown Wikimedia

Kaupoista heitetään pois valtavat kasat myynnistä poistuneita tuotteita joka päivä. Vaikka osan näistä tavaroista voi toimittaa eteenpäin jaettavaksi niitä tarvitseville ihmisille, niin joitakin tuotteita ei voi erillaisten syiden takia hyödyntää tälläkään tavoin. Nyt Isossa-Britanniassa sijaitsevan Sainsbury’s-nimisen ketjun liike on saanut hyödynnettyä pois heitettävät elintarvikkeet niin tehokkaasti, että se saa kaiken tarvitsemansa energian niiden avulla.

Yli jäävät tuotteet toimitetaan läheiseen Biffa:n ylläpitämään voimalaitokseen, joka tuottaa niistä biokaasua. Tämän kaasun avulla sitten kyetään tuottamaan tarpeeksi sähköä 1,5km päässä sijaitsevalle liikkeelle. Vaikka toki muutkin nykyiset kauppaketjut varmasti toimittavat myyntipäiväyksensä ohittaneita elintarvikkeita voimalaitoksille, niin en ole ainakaan aiemmin törmännyt liikkeeseen, joka sitten kykenisi toimimaan täysin tällä tavalla tuotetun energian avulla.

Lähde

Edellinen artikkeliHilavitkuttimilla rikkauksiin, vähemmän laillisesti
Seuraava artikkeliZepp auttaa hiomaan muun muassa pesäpallolyönnit kohdilleen