Shots Stats Challenger auttaa parantamaan tennislyöntejä

https://www.youtube.com/watch?v=-G0-8GiihQ0

Moniin urheilulajeihin on nykyään kehitelty elektronisia apuvälineitä, jotka antavat tietoa suorituksista ja auttavat urheilijoita parantamaan tuloksensa huippuunsa. Tällä kertaa sähköistä valmennusta olisi tarjolla tenniksen pelaajille mailaan kiinnitettävän sensorin muodossa.

Shot Stats Challenger on pikkuruinen laite, joka siis kiinnitetään tennismailan jänteisiin. Vekottimesta löytyy pieni näyttö, joka kertoo muun muassa lyöntien määrän, lyöntinopeuden, peliajan, palloon aiheutetun kierteen määrän ja sen suunnan sekä pallon osumakohdat mailassa. Näiden tietojen avulla pelaaja voi sitten kehittää lyöntityyliään parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Härveli itsessään kuulemma kestää jopa suorat osumat tennispallosta, eikä se irtoa kovassakaan rasituksessa. Vekottimen ei pitäisi myöskään kevyen painonsa johdosta häiritä lainkaan pelaamista. Tarkat tiedot peleistä voi sitten tarkistaa matkapuhelimeen asennettavan sovelluksen avulla, mutta laite osaa myös ilmoittaa äänimerkein jopa kesken pelin, jos lyönnit eivät ole optimaalisia. Kirjoitushetkellä vekottimen sai itselleen noin 110 euron Kickstarter-hintaan.

Lähde