britt_pedal

Sähköpyöriä saa nykyään useammankin valmistajan teettämänä. Markkinoille on tullut myös erilaisia settejä, joilla normaalin pyörän voi muuttaa sähköavusteiseksi. Usein nämä sarjat sisältävät jonkinlaisen moottorin, joka pyörittää rullaa ja tämä taas kiinnitetään pyörittämään polkupyörän rengasta. Nyt on kehitetty sen sijaan tullut polkimet, joiden avulla minkä tahansa polkupyörän muuttaminen sähköavusteiseksi pitäisi käydä käden käänteessä.

The Britt Pedal:ksi nimetty keksintö lupaa vähentää polkemisen raskautta kolmasosalla ja yhdellä latauksella apua pitäisi saada noin 16km matkalle. Tällä hetkellä laite on vasta prototyyppitasolla, mutta vekottimen ensimmäiset versiot ovat kuulemma osoittautuneet toimiviksi. Tästä huolimatta tuotteen internetsivuilta ei vielä löydy kuin muutama konseptikuva, joten ennen varsinaisia tuloksia tähänkin hilavitkuttimeen kannattaa suhtautua varauksella.

Keksinnön kehittäjä, Stephen Britt, hakee nyt rahoitusta polkimien tuomiseksi kuluttajien saataville. Toimiessaan tällainen tuote voisi todellakin mullistaa sähköavusteisten pyörien markkinat.

Lähde

Edellinen artikkeliNeliraajahalvauksesta kärsivä entinen kilpa-ajaja pääsee taas radalle nykyteknologian avulla
Seuraava artikkeliShots Stats Challenger auttaa parantamaan tennislyöntejä