PERES auttaa tunnistamaan pilaantuneen ruoan

https://www.youtube.com/watch?v=vF7In4Lb3LI

Nykyään jokaisesta elintarvikkeesta löytyy joko viimeinen käyttöpäivä tai parasta ennen -päiväys. Etenkin jälkimmäisen ylittäneitä ruokia voi kuitenkin melko turvallisesti vielä syödä huomaamatta sen kummempaa eroa. Toisaalta taas joidenkin lihatuotteiden kanssa on vaikea sanoa, uskaltaako muutaman päivän käyttöpäivänsä ylittäneitä pihvejä enää paistaa ruoaksi. Tietysti aina voi maistaa ja haistaa pieniä paloja ennen ateriansa kokkaamista, mutta nyt on myös kehitetty toinen ratkaisu elintarvikkeiden tuoreuden tarkistamiseen.

PERES on kaukosäätimen kokoinen härveli, joka kykenee tunnistamaan onko naudan-, porsaan- tai kananliha sekä kala vielä syömäkelpoista. Se toimii analysoimalla lihan ympärillä olevaa ilmaa eikä siis vaadi välitöntä kosketusta tutkittavaan elintarvikkeeseen. Tiedot välitetään Bluetoothin avulla älypuhelimeen asennettuun sovellukseen, josta sitten näkee nopeasti ruokansa tilan. Tällä hetkellä vekotin kerää rahoitusta tuotantoa ja kehitystä varten ja sen voi saada omakseen panostamalla tähän projektiin hieman alle 90 euroa.

Lähde