https://www.youtube.com/watch?v=Ybrhomrv4Hk

Vaikkakin monet erilaiset laitteet ovat muuttuneet vuosien saatossa paljolti siitä, mitä ne aluksi olivat, niin tuntuvat tulostimet jähmettyneet aloilleen kehityksen suhteen. Nyt yksi uusi tulokas tähän laiteperheeseen pyrkii tekemään tulostamisesta mahdollista muuallakin kuin kotona tai kirjastoissa.

The Mini Mobile Robotic Printer on pienikokoinen tulostin, joka ei ime sisäänsä paperia vaan sen sijaan kulkee sen päällä samalla tulostaen tekstiä tai kuvia. Härveli on ikään kuin perinteisestä tulostimesta irrotettu tulostuspää, johon on asetettu 4 pyörää kääntymistä ja liikkumista varten. Printtaaminen onnistuu minkä kokoiselle paperille tahansa, mutta tämän tulee olla tasaisella alustalla. Yhdellä mustesäiliöllä voi tulostaa jopa yli 1000 ”sivua” (paperin koosta ei mainintaa) ja härvelin akku kestää yhdellä latauksella noin tunnin tulostamisen.

Laite tulostaa parhaimmillaan 1,2 ISO-standardin mukaista sivua minuutissa ja prototyypin tulostuslaatu on 96×192 dpi, mutta lopullinen versio kykenee tätä tarkempiin raapustuksiin. Valitettavasti värien tulostaminen tällä härvelillä ei ole mahdollista. Vekotin irtoaa nopeimmille noin 130 euron hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliS.E.L.F.I.E auttaa napsimaan omakuvia
Seuraava artikkeliSolar Impulse 2 – aurinkovoimalla maapallon ympäri