https://www.youtube.com/watch?v=rPngd9NkX3A

Ruokaa automaattisesti tulostavista härveleistä on haaveiltu ties kuinka pitkään. Nyt, kun 3D-tulostimet alkavat jo olla suhteellisen kehittyneitä, on ruoankin kanssa toimivia härveleitä testattu jo jonkin verran. Nyt tällainen ruokatulostin pyritään sitten tuomaan kaikkien saataville Natural Machines -nimisen yrityksen toimesta.

Foodini muistuttaa normaalia 3D-tulostinta, mutta se ruiskii muovin sijaan erilaisia laitteelle valmistettuja sekoituksia. Vaikka ideana on ollut se, että käyttäjät voivat itse varmistua vekottimen käyttämien ainesosien tuoreudesta, niin tämä aiheuttaa tulostimelle myös sen suurimman kompastuskiven. Laitteen käyttämät materiaalit pitää nimittäin valmistaa itse erikseen ja työntää tulustussuppiloihin. Näin ollen vekotin ainoastaan tekee muotoiluvaiheen automaattisesti.

Tulostimen puhdistamisesta ei myöskään puhuttu mainosvideossa laisinkaan ja tämä voi olla helposti normaalia tiskaamista ikävämpi operaatio. Kaiken lisäksi Foodinille on asetettu yli 700 euron hintalappu ja tämäkin hinta on ainoastaan nopeimmille ennakkotilaajille. Noh, vaikka tästä ei se vallankumousta tekevä tuote tulisikaan, niin antaa se ainakin jotain toivoa automaattisesti ruokaa valmistavien robottien suhteen.

Lähde

Edellinen artikkeliFirePixels tarjoaa tulta rummutuksen tahtiin
Seuraava artikkeliUusi 3D-tulostin osaa printata kananmunia kanojen haudottavaksi