pressureNET_screenshot

Sääennusteet ovat nimensä mukaisesti aina ennusteita ja lopullisen tiedon vallitsevasta säätilasta saa ainoastaan olemalla itse kyseissä paikassa. PressureNET pyrkii tarkentamaan ennusteita käyttäjien luoman verkoston avulla.

Android-käyttöjärjestelmälle saatava sovellus hyödyntää uusista mobiililaitteista löytyviä ilmapuntareita. Kerätty data jaetaan tutkijoille, jotka laativat näin tarkempia ennustuksia säätilasta. Kerättyä raakadataa voi tarkastella myös itse omalla puhelimellaan tai tabletillaan, ennen kuin siitä muodostetaan ennusteita. Softaa voi käyttää kaikilla Android 3.0 -version tai uudemman omaavilla laitteilla, mutta datan keräämiseen pystyy tietty osallistumaan ainoastaan ilmapuntareilla varustetuilla härveleillä.

Kyseessä on täysin avoimen lähdekoodin projekti, joten teoriassa kuka tahansa voi kasata tästä oman version. Näin ollen pressureNET on myös täysin ilmainen käyttää. Tietty tällaisessa projektissa vaikeinta on kerätä tarpeeksi innokkaita käyttäjiä lähettämään raakadataa.

Lähde

Edellinen artikkeliHollantilainen sairaala asensi potilaalle 3D-tulostetun pääkallon puolikkaan
Seuraava artikkeliShyp postittaa paketit puolestasi