Skirmos on avoimen lähdekoodin laserhippa

https://www.youtube.com/watch?v=ZRPdwSoNJ_I

Moni saattaa tuntea värikuulia ampuvat aseet, joilla pelataan erilaisia leikkimielisiä taisteluita niille tarkoitetuilla alueilla. Toinen versio tällaisesta lajista on tietty ”laser”aseisiin perustuva systeemi. Nyt Skirmos tarjoaa mahdollisuuden kehittää laserpyssyillä käytäviin peleihin vaikka täysin omat säännöt.

Skirmos-järjestelmä koostuu läpinäkyvistä aseista, joista löytyy lisäksi LED-näyttö. Näytöltä voi tarkastaa muun muassa omat pisteet, jäljellä olevan peliajan, ammusten määrän tai montako osumaa vielä kestää. Lopullisilla laitteilla voi osua toisiin pelaajiin jopa ~150 metrin päästä ja aseet kommunikoivat keskenään radiolähettimien avulla.

Systeemin kehittäjät halusivat alun perin tuoda tietokoneilta ja konsoleista tutut pelit todelliseen maailmaan. Näin ollen aseiden Arduinoon perustuville näytöille voi ohjelmoida täysin vapaasti valitsemiaan tietoja ja myös pelien säännöt voi täten muovata mieleisiksiin. Kickstarterkampanjan aikana yksi ase irtoaa noin 70 eurolla, joten suuremman kaverilauman varustaminen ei valitettavasti tule aivan halvaksi.

Lähde