keurig_keitin

Laittomia digitaalisia kopioita erilaisista ohjelmista on pyritty kitkemään ties minkälaisilla keinoilla. Yksi näistä on DRM, joka tulee lyhenteenä englannin kielen sanoista Digital Rights Management. DRM rajoittaa tiedoston käyttöä siten, että se esimerkiksi käynnistyy vain tietyllä sovelluksella. Tekniikka on herättänyt jo softapuolella paljon keskustelua puolesta ja vastaan, mutta miltä kuulostaisi, jos samanlaisia rajoitteita löytyisi jatkossa kahvinkeittimistäkin?

Green Mountain Coffee Roastersin kehittämän Keurig-kahvinkeitinsarja perustuu K-Cup-systeemiin, joka hyödyntää valmiita kapseleita kahvikupposen tuottamisessa. Valitettavasti tekniikan patentti on päässyt vanhenemaan ja nyt moni muukin yritys valmistaa vastaavanlaisia kapseleita, jotka sopivat myös alkuperäisiin keittimiin. Tämä ei taas sovi Green Mountain Coffee Roastersille, sillä kopiokapselit ovat luonnollisesti noin 15-25% halvempia ja syövät mahdollista tuottoa.

Nyt sitten keitinsarja tulee uudistumaan vuoden 2014 ja 2015 vaihteessa. Laitteisiin lisätään varmistussysteemi, joka tarkistaa, että keittimessä on aidot kahvikapselit ja kieltäytyy tuottamasta kupposta muilla. Kyseessä on siis systeemi, joka tavallaan vastaa softamaailmasta tuttua DRM:ää. Kaikkea sitä tehdäänkin rahan eteen.

Lähde

Edellinen artikkeliHalvin ratkaisu veden puhdistamiseen kasvaa suoraan maassa?
Seuraava artikkeliTutkijat kehittivät maailman pienimmät pinsetit

1 KOMMENTTI

  1. Tuttu homma, ite sain viime jouluna ilmaiseksi töistä Nespresso U-Milk kahvinkeittimen. Kahvikapselit ovat hinnaltaa 0,42 € – 0,47 € / kapseli. Jos siis juot kaksi kuppia päivässä kuukauden ajan, niin se tekee jo 25,2 € / kuukausi (0,42€ * 2 * 30).

    Halvemman kapselin (esim. pirkka) kun koneeseen kokeilee tyrkätä, niin kone saattaa hajottaa itse itsensä. Omakohtaista kokomusta ei ole, sillä alkuperäisiä kapseleita on vielä muutamakymmenen jäljellä. Sen verta harvoin kahvia juon, kunhan tarjoilen vieraille. 🙂

    http://yle.fi/uutiset/kovaa_pelia_kahvikapseleilla__uudet_nespresso-koneet_tunnistavat_kopiokapselit_ja_saattavat_rikkoutua/6969540