Osa pitää kirjoja elokuvia parempina, vaikkakin painetun teoksen kanssa joutuu toki tukeutumaan mielikuvitukseensa hieman enemmän. Sensory Fiction helpottaa hieman kirjojen maailmaan uppoamista, sillä sen avulla pääsee käsiksi kirjan henkilöiden tuntoaisteihin.

Systeemi koostuu futuristisen näköisestä kirjasta, josta löytyy myös 150 LED-valoa. Kansikuvan valaistus sitten muuttuu kirjan tarinassa vallitsevan ilmapiirin mukana. Lisäksi lukijalla on yllään liivi, jonka avulla kirjan tapahtumia voidaan  korostaa lämpötilan muutoksilla, värinällä tai äänillä. Lisäksi liivi pystyy tarjoamaan puristuksen tunteen verenpaineen mittauksesta tutun systeemin tapaan.

Tällä hetkellä järjestelmälle löytyy vasta yksi prototyyppitarina nimeltään ”The Girl Who Was Plugged In”, joka esittelee systeemin toimintaa lukuisilla eri tunnevaihteluilla. Vielä kun tämä tekniikka saataisiin yhdistettyä vaikkapa Oculus Rift -virtuaalisilmikkoon ja elokuviin tai peleihin.

Lähde

Edellinen artikkeliFixMeStick on USB-tikku, joka hoitaa virukset pois vaivatta
Seuraava artikkeliAHRobot – Ilmakiekkoa pelaava robotti