Internetin virukset on nykyään saatu jo aika hyvin kuriin ja parhaiten niistä pysyy erossa käyttämällä vain turvallisia sivustoja sekä ajantasalla olevaa tietoturvaa. Valitettavasti kaikki eivät pysty yhtä varmasti erottamaan turvallista ja mahdollisesti koneen saastuttavia palveluita. FixMeStick ei estä viruksia, mutta ainakin pyrkii poistamaan ne tartunnan jälkeen ja sen käyttäminen pitäisi onnistua jokaiselta.

Miten tämä tikku sitten eroaa perinteisistä tietoturvaohjelmista? Idea on se, että laite vain tökätään puhdistettavan Mac-tietokoneen USB porttiin ja härveli hoitaa loput. Tikku ei myöskään asenna tietokoneelle mitään uutta softaa ja se osaa itse päivittää ohjelmistonsa vastaamaan ajantasaista virustilannetta. Haittaohjelmat pyritään tunnistamaan kolmen erilaisen perättäin ajetun tietoturvasoftan avulla ja kaikki tapahtuu tikun boottaamassa ympäristössä, joten virukset eivät pääse edes käynnistymään.

Kirjoitushetkellä yhden FixMeStickin sai noin 30 eurolla ja hintaan sisältyy kuljetus mihin maahan tahansa. Tuote pääsi käväisemään myös Dragons Den (suom. Leijonan luola) -ohjelmassa.

Lähde

Edellinen artikkeliOsVehicle – maailman ensimmäinen ”avoimen lähdekoodin” auto
Seuraava artikkeliSensory Fiction lisää tunnetta kirjoihin