Ihminen ei voi oleskella veden alla kovinkaan pitkiä aikoja. Tätä aikaa voi kasvattaa pukemalla ylleen sukellusvarusteet ja happipullon, mutta raskas varustus ja sen hankkiminen yleensä osoittautuu liian suureksi vaivaksi monelle sunnuntaisukeltelijalle.

Snorkkelien avulla voi hyvin tarkkailla vedenalaista maailmaa ilman monimutkaisempia härveleitä, mutta toisaalta snorkkeliputki vaatii yleensä suun kautta hengittämistä ja myös sukelluslasit saattavat painaa silmiä. Tribord on nyt kehitellyt koko kasvot kattavan snorkkelisysteemin.

EASYBREATH-niminen snorkkelimaski astetetaan kasvojen ympärille ja se päässä voi tarkkailla vedenalaista maailmaa samalla hengittäen normaalisti suun ja nenän kautta. Laite tarjoaa käyttäjälleen 180 asteen näkökentän ja sen rakenne estää huurustumista.

Tietty tällaisen laitteen käyttäminen rajoittuu pinnan lähellä liikkumiseen, mutta tarvittaessa snorkkeliputkessa on myös automaattisen sulkumekanismi, joka estää veden pääsemisen maskin sisään. Tuotteen suositushinta tulee olemaan 39,95 euroa ja se tulee saataville Decathlon-nimisen ketjun liikkeisiin, joita ei valitettavasti löydy vielä Suomesta.

Lähde

Edellinen artikkeliYstävänpäivä 200 metrin syvyydessä
Seuraava artikkeliVigo ilmoittaa, jos keskittyminen meinaa herpaantua

1 KOMMENTTI

  1. Kuullostaa mielenkiintoisen hyvälle. Itse olen tottunut käyttämään sukelluslasi ja snorkkelikomboa, mutta täytyy myöntää, etteivät ne oikein sovellu aloittelijan käyttöön, suulake on ärsyttävä suussa ja saa monille aikaiseksi yökkäysrefleksin. Myös lukottoman snorkkeliputken käytön oppiminen voi olla aloittelijalle vaikeaa.

  2. Sanoisin että turhake.
    Normisnorkkelin ja normimaskin saa tyhjättyä vedestä helposti eikä tukehtumisvaaraa ole. Nainen pudisteli päätään samalla kun kehui maskia, valehteli siis.