https://www.youtube.com/watch?v=GIcNeCudHo4

Etenkin autoteollisuudessa on käytössä jo lukuisia erilaisia robotteja. Tunnetuimmat tällaisista tuotantoa avustavista laitteista lienevät käsivarsirobotit. Nyt vaikkapa omalle työpöydälle olisi mahdollista hankkia pienoiskoossa oleva versio tällaisesta härvelistä.

uArm toimii lähes samalla tavalla kuin teollisuuskäytössäkin olevat robottikäsivarret. Laitteen rungon materiaaliksi voi valita joko laserleikattua akryyliä tai puuta. Vartta liikuttavat RC-servot ja dataa käsittelee Arduinon kanssa yhteensopiva piirilevy. Laitteelle voi siis suoraan ohjelmoida toimintoja sitä varten kirjoitetun koodikirjaston avulla. Hilavitkutinta voi myös kontrolloida Windows-tietokoneeseen kytketyllä hiirellä ja älypuhelinsovelluskin on työn alla.

Valitettavasti oman robotin hankkiminen ei tule kovin halvaksi, sillä Kickstartterin tällä hetkellä halvin täydellinen paketti kustantaa noin 140 euroa. Kokoamisen joutuu hoitamaan itse. Muuten hauska härveli, mutta en ainakaan itse keksi tällaiselle tarpeeksi käyttöä suhteessa sen hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliMark One – maailman ensimmäinen hiilikuitua käyttävä 3D-tulostin
Seuraava artikkeliAirMule – lentävä ambulanssirobotti