vfit

Vaikka kuinka urheilisi, niin tuloksia ei koskaan näe välittömästi. Nyt kehitteillä on ihmisiä 3D-skannaava koppi, joka pystyisi näkemään, jopa 2 mm muutokset kehossa.

Systeemin avulla pystyisi esimerkiksi tarkkailemaan mihin kehon osiin urheilusuoritukset vaikuttavat. Skannaus onnistuu 10 sekunnissa ja tulokset saadaan suoraan käyttäjän matkapuhelimeen. Järjestelmän avulla saadaan selville 3D mallin lisäksi muun muassa paino, pituus, rasvaprosentti, lihasmassan määrä sekä vyötärön koko. Kaikki tiedot nähdään matkapuhelinsovelluksen kautta ja niitä voi halutessaan jakaa esimerkiksi valmentajansa kanssa.

Skannaus tallentaa yli 9 miljoonaa datapistettä ja kustantaa hieman alle 4 euroa kuussa. Tällä hetkellä skannerikoppien testiversioita löytyy kuitenkin vasta muutamasta kuntosalista Yhdysvalloista. Tietty tällaista systeemiä voisi hyödyntää myös esimerkiksi kaupassa sovituskoppien korvaajana.

Lähde

VFit:n kotisivut

Edellinen artikkeliVaahtokarkkeja tulittava paineilmatykki tunnistaa kasvot
Seuraava artikkeliHorizon pyrkii vähentämään kapeita kännykkävideoita