Joukko opiskelijoita Franklin W. Olinin insinööritieteiden korkeakoulusta kehitti kasvoja seuraavan paineilmatykin, jolla voi ampua vaahtokarkkeja.

Härveli suunniteltiin ensin Solidworks-ohjelmistolla. Tämän jälkeen tarvittavat osat laserleikattiin akryylistä. Lisäksi laitteesta löytyy muutama alumiininen osa, jotka ovat peräisin myymälöiden ylijäämäeristä. Koottu tykki on asetettu vanerista kasatulle alustalle, jonka sisältä löytyy myös kompressori. Tykin kääntämisestä, virittämisestä sekä laukaisemisesta vastaa neljä servoa ja solenoidi. Edellä mainittuja taas  ohjaa Arduino Uno. Kasvojentunnistus ja niiden seuranta on toteutettu Python-ohjelmointikielellä sekä OpenCV-kirjastolla. Karkit saadaan lentämään paineilman avulla ja turvallisuussyistä maksimipaine on 2 bar.

Laitteen toimintakuntoon saaminen ei ollut mikään aivan helppo prosessi ja ongelmia aiheuttivat muun muassa vaahtokarkkien epätäsmällinen koko sekä etäisyydentunnistus. Lopullinenkin versio hilavitkuttimesta laskee etäisyyden ainoastaan kasvojen koon perusteella. Joka tapauksessa kyseessä on kuitenkin hauska vekotin.

Lähde

Edellinen artikkeliAutomaattisia soittolistoja Spotifyyn elintoimintojen perusteella?
Seuraava artikkeliVFit pyrkii skannaamaan ihmiskehon millimetrien tarkkuudella