[Konsepti] Triton mahdollistaisi hengittämisen veden alla

triton

Kun ihminen halusi lentää kuin lintu, keksittiin lentokone. Kun taas haluttiin uida kuin kalat, keksittiin sukellusvarusteet happipulloineen. Valitettavasti pulloista löytyvän hapen määrä rajoittaa veden alla olemista ja muutenkin tällaisen tekniikan hyödyntäminen vie poispäin kalamaisesta uiskentelemisesta. Nyt Etelä-Koreassa on suunniteltu konsepti laitteesta, joka mahdollistaisi veden alla hengittämisen.

Jeabyun Yeonin suunnittelema laite toimisi samaan tapaan kuin kalojen kidukset eli pystyisi keräämään sen läpi kulkevasta vedestä happea. Toimintaa varten härvelistä löytyisi pienikokoinen, mutta samalla tehokas mikrokompressori, joka pystyisi tiivistämään hapen säiliöihin. Lisäksi tarvittaisiin tietty tehokas ja pienikokoinen virtalähde. Tällä hetkellä tämä kidusmaski onkin vasta konsepti, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa voi vedenpohjassa tallustella kaikessa rauhassa.

Lähde