tabletti

Jos löytyy aikaa ja tarpeeksi sinnikkyyttä, niin melkein mitä tahansa kaupallista voi rakentaa myös itse. Onpa hilavitkutin.com:ssakin nähty muun muassa itse tehty kännykkä. Nyt mies nimeltä Michael Castor päätti väsätä itselleen toimivan tabletin.

Castor itse kertoi kyllästyneensä siihen, että uusia tablettimalleja tulee kyllä ulos turhankin nopeaan tahtiin, mutta kaikki tällaiset laitteet ovat ainoastaan toistensa kopioita. Hän halusi koota käyttöönsä laitteen, joka olisi erilainen kuin muut ja lisäksi Linux-pohjainen. Itse tehdyn härvelin kuori on tehty koivuvanerista. Tabletista löytyy 10,1″ kosketusnäyttö, joka pyörii samalla 5 V jännitteellä kuin laskennasta huolehtiva Raspberry Pi.

10000 mAh:n akulla härvelille on saatu noin kuuden tunnin akkukesto ja se voidaan ladata matkapuhelimen laturilla. Loppujen lopuksi laitteistolle tuli hintaa ~260 euroa. Tällä rahasummalla saisi jo halvemman hintaluokan Android-tabletin tai iPadin, mutta tällaisen hankkiminen taas ei vastaisi projektin alkuperäistä tarkoitusta.

Lähde

Edellinen artikkeliIlloom balloons – pimeässä hehkuvia ilmapalloja
Seuraava artikkeliValtava 3D-tulostin talojen rakentamista varten