https://www.youtube.com/watch?v=zyodcZrdYGg

Sähkökatkoksia on nykyään ainakin Suomessa melko harvoin. Silti tällainen äkillinen virran puute voi aiheuttaa lukuisia ikäviä ongelmia. Pahin aika sähkökatkolle on tietty pimeä yö, jolloin saa hapuilla piilottamaansa taskulamppua, jotta näkisi edes jotenkin eteensä. SmartCharge on lamppu, joka jatkaa palamista, vaikka sähköt hetkeksi katkeaisivatkin.

Kickstarttaava LED-lamppu käynnistyy normaalista katkaisimesta lähes aina, oli tilanne sitten mikä tahansa. Laite hyödyntää Grid & Switch -nimistä tekniikkaa, jonka avulla se osaa sähkökatkon aikana vaihtaa virtalähteeksi oman pienen akkunsa. Kaikki tekniikka mikropiiristä varavirtalähteeseen on pakattu lampun sisälle, joten tällaisen valaisimen asentaminen sujuu aivan kuten normaalinkin polttimon.

Härveli osaa myös tunnistaa, jos se oli päällä ennen sähkökatkoa ja pysyy näin tässä tilassa, kunnes se kytketään pois. Lamppu kestää omalla virtalähteellään noin neljän tunnin jatkuvan käytön. Yksi SmartCharge maksaa ennakkotilaajille ~25 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliLightpack lisää kuvan mukana muuttuvia valoja näytön ympärille
Seuraava artikkeliRPM Cadence Sensor on pikkuruinen kierroslukumittari polkusimille