http://www.youtube.com/watch?v=b7AYfq9uIY8

Olen täälläkin monesti esitellyt laitteita ja hilavitkuttimia, jotka edistävät polkupyöräilijöiden turvallisuutta. Toiset melko vaarallisina pidetyt kulkuneuvot ovat moottoripyörät. Näidenkin kanssa ongelma tulee usein jonkun muun aiheuttamana ja peräänajot saattavat olla jopa kohtalokkaita. Skully P1 on moottoripyöräkypärä, joka auttaa tarkkailemaan takaa tulevaa liikennettä, ilman pienistä sivupeileistä tihrustamista tai pään kääntämistä.

Laitteesta löytyy pieni ”Heads-Up-Display”, johon siirretään esimerkiksi taaksepäin kuvaavan kameran kuva. Tämä kamera tarjoaa 180 asteen näkymän, joten sillä havaitsee myös objektit, joita ei välttämättä pelkistä peileistä näe. Lisäksi näytölle voi projektoida esimerkiksi GPS-dataa tai säätilatietoja.

Kypärän pystyy myös yhdistämään Bluetoothilla älypuhelimeen ja näin ollen sitä voi kontrolloida äänikomentojen avulla. Puhutuilla käskyillä voi muun muassa lähettää tekstiviestejä, toistaa musiikkia sekä soittaa puheluita (yllätys yllätys). Tällä hetkellä laitetta ei ole vielä myynnissä, mutta kypärää valmistavan firman sivuilla voi hakea beta-testaajaksi. Yllä olevalla videolla nähtävät tienpätkät saavat kyllä sen pienen moottoripyöräilyjän heräämään ainakin kirjoittajassa.

Lähde

Edellinen artikkeliOptiGrill kokkaa pihvit ja makarat automaattisesti juuri sopivasti paistuneiksi
Seuraava artikkeliArizonassa sijaitseva yritys kehittää pallomatkoja avaruuden rajamaille