https://www.youtube.com/watch?v=xvlwWui8iSo

Kottikärryt ovat ikivanha keksintö. Vaikka kyseessä on melko yksinkertainen viritelmä, helpottaa se huomattavasti tavaroiden ja maamassojen kuljettamista paikasta toiseen. Wingman pyrkii kuitenkin uudistamaan tämän vanhan laitteen toiminnan.

Ideana on yhdistää ilmatyyny kottikärryjen alle. Näin ollen kärryistä tulee helpommin käsiteltävät ja pyöriteltävät vaikka niissä olisi tavaraa suurenkin massan edestä. Sinänsä idea on melko kiinnostava, sillä ilmatyynyaluksia on nykyään saatavilla jopa golfkärryiksi.

Laitteesta on tuotettu jo toimiva prototyyppi, joka esiintyy yllä olevalla videolla minuutin kohdalla. Siinä ~200 kg lastin pyörittäminen näyttää melko vaivattomalta. Tässä vaiheessa kaavaillaan, että kuluttaja voisi valita akulla, sähköjohdolla tai polttoaineella toimivan mallin. Voimansaanti on tietty on yksi tällaisen kottikärryn ongelmakohta. Toinen vaikeuttava tekijä on epätasainen maasto, johon ilmatyynyt eivät välttämättä sovellu.

Leijuva kottikärry irtoaa halvimmillaan noin 150 euron kickstarter-hinnalla, kunhan se ensin saadaan valmiiksi.

Lähde

Edellinen artikkeliLiftware kumoaa käsien vapinan ruokaillessa
Seuraava artikkeliWildCat on maailman nopein vapaasti juokseva robotti