Robotit kehittyvät pikkuhiljaa ja vaikka vielä ei Sci-Fi elokuvista tuttuja humanoideja nähdäkkään kaduilla, niin osa laitteista alkaa olemaan jo melko kyvykkäitä. Nyt esittelyssä tällä hetkellä maailman nopein juoksurobotti.

WildCat on nelijalkainen härveli, joka  muistuttaa ulkomuodoiltaan hieman hevosta. Se on suunniteltu liikkumaan sujuvasti erilaisissa maastoissa. Robotti pystyy juoksemaan parhaimmillaan noin 7  m/s. Ihmisten juoksunopeuden keskiarvo pidemmällä matkalla on noin puolet tästä. Kyseinen etenemisnopeus onnistuu robotilta ainoastaan sen ihannemaastossa ja sen serkkumalli pystyy ~13 m/s nopeuteen paikallaan juoksumatolla.

WildCatin on kehittänyt vastaavanlaisista ”lehmäboteista” tunnettu Boston Dynamics DARPA:n rahoittamana. Jotenkin pelottavan näköinen laitehan tuo on. Mikään äänetön liikkuja ei ole kyseessä, sillä voimanlähteenä pörrää äänekäs moottori. Lisää infoa firmasta ja sen väkerryksistä löytyy heikäläisten kotisivuilta.

Lähde

Edellinen artikkeliWingman – ilmatyynyllä toimiva kottikärry
Seuraava artikkeliBlizzident – kuuden sekunnin 3D-tulostettu hammasharja