Nix Color Sensor ottaa värit talteen

https://www.youtube.com/watch?v=7EhxZ-FBh0I

Etenki taiteellisille ihmisille ja suunnittelijoille värit saattavat olla hyvinkin tärkeitä. Tottahan se onkin, että esimerkiksi verkkosivuston värimaailman voi suunnitella joko hyvin silmille sopivaksi tai sitten täydeksi kaaokseksi. Luonnossa vastaan tulevia värejä sen sijaan on vaikea toistaa jälkikäteen tietokoneilla. Nix Color Sensor ottaa värin talteen niin printistä kuin kukkasestakin.

Kickstarter.com:ssa vielä noin kuukauden hyrräävä kampanja kerää rahoitusta tälle laitteelle. Valmiin härvelin kerrotaan toimivan esimerkiksi niin Androidin, iPhonen kuin myös PC:n kanssa. Sensoria on lisäksi todella yksinkertaista käyttää. Ainoa asia, joka käyttäjän tulee tehdä, on ottaa Nix esiin ja koskettaa sillä skannattavaa väripintaa. Tämän jälkeen tekniset tiedot värisävystä ja jopa lähin kauppa, josta kyseistä väriä voi ostaa, ilmestyvät suoraan joko älypuhelimen tai tietokoneen näytölle.

Tiedonsiirto tapahtuu tuttuun ja turvalliseen tapaan Bluetoothin avulla. Yllä olevalla videolla on varhaisen vaiheen prototyyppi laitteesta. Ainakin kirjoitushetkellä Nix:n sai itselleen ~72 eurolla. Toki matkapuhelimiin on jo saatavilla vastaavia ohjelmistoja, jotka hyödyntävät puhelimen omaa kameraa, mutta tämä sensori lupaa olla huomattavasti tarkempi ja sen avulla värien tulkintaan ei tule valaistuksesta johtuvia virheitä.

Lähde