Mainoksia torjuvat ohjelmistot, kuten esimerkiksi AdBlock, lienevät monelle tuttuja. Kickstartterista on nyt noussut esiin softwaren sijaan hardwarea, joka pyrkii tekemään saman asian ilman minkään ohjelman asentamista laitteille.

AdTrap on pikkuruinen reititintä muistuttava boksi, joka asetetaan joko oman reitittimen ja ADSL-modeemin väliin tai sitten esimerkiksi hotellissa asioidessa tietokoneen ja internet-liitännän välille. Laite toimii esimerkiksi myös WiFi:n kautta yhdistettyjen laitteiden kanssa, mikäli se asetetaan verkkoon ennen langatonta reititintä. Näin vaikkapa kännykälläkin voi nauttia mainosvapaasta internetistä ilman minkäänlaisia ohjelmistoasennuksia.

Härvelin luvataan päivittyvän automaattisesti alati muuttuvan mainosmaailman mukana. Se osaa kuulemma poistaa mainokset niin webbisivuilta kuin musiikki- ja videostreameistakin ja lisäksi härpäke toimii kaikkien selainten kanssa. Rahoitustavoite on saavutettu ja nyt laitteita myydään kuluttajille ~104 euron hintaan.

Itse en tietenkään osaa sanoa, kuinka hyvin AdTrap toimii suomalaisten tai ylipäätänsä mainosten kanssa. Sen sen sijaan voi melko varmasti olettaa, että mainostajat eivät liene laitteesta ainakaan iloisia. Toisaalta meneehän erilaisten palveluidenkin ylläpitämiseen rahaa, jota usein saadaan osakseen mainosten tuloilla.

Lähde

Edellinen artikkeliUSBCondom – suojaa USB-laitteillesi
Seuraava artikkeliNix Color Sensor ottaa värit talteen