biosurn

Kaikilla  ihmisillä on varmasti jollain tavalla subjektiivinen näkemys siitä, mitä tapahtuu elämän jälkeen. Yksi tosi asia on ainakin se, että ihmisiä tuhkataan elinkaaren lopuksi yhä kasvavissa määrin. Jos haluaisit jättää maailmaan jonkin muunkin muiston hautakiven lisäksi, niin tällainen uurna voisi olla varteen otettava vaihtoehto.

Gerard Moliné on suunnitellut Bios Urn -nimisen astian, joka sisältää kaiken tarpeellisen puun kasvamista ajatellen. Härveli koostuu luonnollisesti maatuvista aineista, kuten kookospähkinän kuoresta, tiivistetystä turpeesta sekä selluloosasta. Sisällä on lisäksi puun siemen. Ainoa mikä tarvitsee lisätä itse tai jonkun toisen toimesta on tuhkauksesta syntyvä materiaali.

Aiakas voi myös halutessaan valita millaisen kasvin ravinteeksi haluaa päätyä. Laitteen voi ostaa täältä hintaan 75 euroa /kpl. Tuotetta on saatavilla niin ihmisille kuin lemmikeillekin sopivina malleina.

Lähde

Edellinen artikkeliViivaa seuraava robotti soittaa piirrettyjä ”nuotteja”
Seuraava artikkeliWelcome 3D on jälleen yksi yritys hyödyntää lisättyä todellisuutta