Älypuhelimien kamerat kehittyvät kovaa vauhtia ja kyseisillä laitteilla saa jo nykyisin melko vakuuttavia otoksia. Usein kuitenkin yksi heikoimmista matkapuhelinten kameroiden ominaisuuksista on pimeäkuvaus. Tähän on tietty osasyy se, että harvemmin taskuun mahtuviin kapuloihin pystyy asentamaan kunnon salamaa. Iblazr on kuulokeliitäntään tökättävä lisäsalama.

Tähän väliin täytyy sanoa sivukommenttina, että lyhyessä ajassa 3,5 mm kuulokeliitännästä on tullut yksi suosituimmista lisälaitteiden kiinnityskohdista. Iblazr sopii näin useimpiin tabletteihin ja älypuhelimiin, joista sopiva kuulokepistoke löytyy. Valoa salama tuottaa neljällä kirkkaalla LED-lampulla. Tämän lisäksi härvelistä löytyy oma virtalähde, jotta kirkkaat lamput eivät heti imisi puhelimen akkua tyhjäksi.

Lisäsalama toimii parhaiten saman firman kehittämän kamerasovelluksen kautta. Tämän avulla salaman kirkkauttakin voi säätää tarvittaessa. Iblazeria voi myös käyttää jatkuvana valonlähteenä esimerkiksi videoita kuvattaessa. Laitteen lataaminen tapahtuu mukana tulevan usb-välikappaleen kautta. Yhdellä latauksella saa otettua jopa 1000 kuvaa tai sitten virran voi käyttää 40 minuutin yhtäjaksoisena valona.

Jutun tullessa ulos, pitäisi olla vielä muutama tunti aikaa hankkia tällainen kickstarter.com:n kautta ~30 euron hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliLokki – F-Securen tarjoamaa paikannusta perheille
Seuraava artikkeliAble-HD on mukana kulkeva näyttö rakentelijoille