Lokki

Vaihteeksi uusia sovelluskokeiluja kotoisesta Suomesta. Etenkin tietoturvaohjelmistoista tunnettu F-Secure on nyt päättänyt testata kykyjään myös paikannussovellusten kanssa. Lokki on ilmainen Google Playsta ja Applen App Storesta löytyvä sovellus perheenjäsenten ja ystävien sijainnin tarkistamiseen.

Mihin F-Securen softa sitten pystyy? Tällä hetkellä ohjelmistossa painotetaan mahdollisuutta seurata äidin, isän tai lasten kulloistakin sijaintia. Näin vanhemmat voivat varmistua siitä, että heidän pikkuiset jälkeläiset ovat siellä missä pitääkin.

Ohjelmistossa on kuitenkin myös pyritty toiseen suuntaan tapahtuvaan seurantaan, eli siihen, jos lapsi haluaa tietää missä hänen vanhempansa sattuvat olemaan. Paikannusta ei toteutena metrin tarkkoina pistesijanteina vaan esimerkiksi skaalalla: ”koulussa” – ”kotona”.

Paikannuksen lisäksi softalla voi lähettää eräänlaisia pikaviestejä tuntemilleen ihmisille tai ihmisryhmille. Etenkin lapsiperheiden käyttöön suunnattu softa toimii Android mailleilla versionumeroissa 4.x. Tämä on sinällään ikävää, sillä useimmiten nuorille koululaisille suunnatut puhelinmallit eivät sisällä sitä aivan uusinta versiota käyttöjärjestelmästä.

Noh, Lokki on kuitenkin vielä kehityksen alla ja siihen lisätään ominaisuuksia. Ehkäpä myöhemmin sovellus laajenee vanhemmillekin alustoille.

Lähde

Edellinen artikkeliSurfSound-TALK on langaton ja vedenpitävä luuri
Seuraava artikkeliiblazr on irroitettava lisäsalama älypuhelimiin