Etenkin portsareille iän tarkistaminen baarin ovella on tuttua hommaa. Vaikka työssä varmasti kehittyy nopeasti silmä sille, mitä asioita kortista pitää katsoa, niin voi se välillä olla hidasta ja tylsää puuhaa. barZapp helpottaa ainakin meren toisella puolen toimivien ovien vartijoiden hommia.

barZapp itse on pelkkä Applen App Storesta noin 1,5 eurolla ostettava sovellus. Tämän lisäksi pitää ostaa Intellicheck Mobilisan vuosittainen lisenssi, joka kustantaa hieman päälle 15 euroa. Ensimmäisen avulla voi sitten skannata ajokortista löytyvän viivakoodin ja lisenssin avulla saa tiedot muun muassa kortin omistajan iästä.

Lisäksi sovellus osaa näyttää esimerkiksi, jos kortti on vanhentunut. Softan voi myös asettaa vain piippaamaan tietyllä tavalla, jos tarvittavat kriteerit täyttyvät. Näin ollen portsarin ei tarvitse tiirailla mitään älypuhelimen näyttöä, vaan pelkkä viivakoodin skannaus riittää.

Tietty kuva pitää vielä manuaalisesti tarkistaa, ettei kyseinen henkilö pelkästään vilauta kaverin kortin viivakoodia. Ehkä tulevaisuudessa kasvontunnistus kehittyy tätäkin sovellusta varten.

Lähde

Edellinen artikkeliTurtleCell – nappikuulokkeet aina mukana
Seuraava artikkeliMatkatietokone kajakille