Epäilen, että useampi hilavitkutin.com:n lukija on nähnyt Paluu tulevaisuuteen -elokuvat. Ainakin sen ensimmäisen. Toisessa pätkässähän on ilmassa leijuvia skeittilautoja. Kyseinen vuosi on tällöin kaukana tulevaisuudessa häämöttävä 2015. Noh nyt on enää 2 vuotta jäljellä ja kaikki ei näytä aivan samalta. Project Hoverboard 2015 pyrkii kuitenkin paikkaamaan sen yhden aukon tulevaisuudessa.

Miljoonaa dollaria indiegogo.com:ssa keräävä projekti kehittelee propellien avulla ilmassa leijuvaa lautaa. Samanlaisia ilmavirran voimalla leijuvia härveleitä on jo useampi, mutta niiden ongelma on akkujen paino sekä propellien koko. Näin ollen olemassa olevia kulkupelejä ei saa millään skeittilaudan kokoisiksi. Kuitenkin virtalähteiden yhä pienentyessä ja muuttuessa tehokkaammiksi, voisi myös tällaisen härvelin rakentaminen onnistua.

Valmista tuotosta voisi kontrolloida jopa älypuhelimensa avulla. Kyseisen laudan hinnaksi on kaavailtu n. 8000 euroa. Sen sijaan alle kympin panostuksella saa käsiinsä kehityksessä syntynyttä dataa. Koko projekti vaikuttaa melko korkealentoiselta idealta, mutta ehkä tulevaisuudessa päästään oikeasti liikkumaan tällaisilla kulkupeleillä.

Lähde

Projektin indiegogo-sivu

 

Edellinen artikkeliDynamoGo – paristoton RC-auto
Seuraava artikkeliTurtleCell – nappikuulokkeet aina mukana