Epäilen, että useampi hilavitkutin.com:n lukija on nähnyt Paluu tulevaisuuteen -elokuvat. Ainakin sen ensimmäisen. Toisessa pätkässähän on ilmassa leijuvia skeittilautoja. Kyseinen vuosi on tällöin kaukana tulevaisuudessa häämöttävä 2015. Noh nyt on enää 2 vuotta jäljellä ja kaikki ei näytä aivan samalta. Project Hoverboard 2015 pyrkii kuitenkin paikkaamaan sen yhden aukon tulevaisuudessa.

Miljoonaa dollaria indiegogo.com:ssa keräävä projekti kehittelee propellien avulla ilmassa leijuvaa lautaa. Samanlaisia ilmavirran voimalla leijuvia härveleitä on jo useampi, mutta niiden ongelma on akkujen paino sekä propellien koko. Näin ollen olemassa olevia kulkupelejä ei saa millään skeittilaudan kokoisiksi. Kuitenkin virtalähteiden yhä pienentyessä ja muuttuessa tehokkaammiksi, voisi myös tällaisen härvelin rakentaminen onnistua.

Valmista tuotosta voisi kontrolloida jopa älypuhelimensa avulla. Kyseisen laudan hinnaksi on kaavailtu n. 8000 euroa. Sen sijaan alle kympin panostuksella saa käsiinsä kehityksessä syntynyttä dataa. Koko projekti vaikuttaa melko korkealentoiselta idealta, mutta ehkä tulevaisuudessa päästään oikeasti liikkumaan tällaisilla kulkupeleillä.

Lähde

Projektin indiegogo-sivu

 

Edellinen artikkeliDynamoGo – paristoton RC-auto
Seuraava artikkeliTurtleCell – nappikuulokkeet aina mukana

5 KOMMENTIT

 1. skeittilaudan saa kyllä lentämään. Mutta skeittilautaa ei saa kyllä lennättämään ketään.
  Tuon kokoisella propellilla kun ei saa sellaista nostovoimaa aikaan että se nostaisi ihmistä. Propellin nopeutta kun ei voi kasvattaa äärettömästi. Sillä tietyn nopeuden jälkeen ilman liike ei enää pysy perässä ja propellien noste loppuu. Ellei keskipakoisuus voimat tee propellista silppua sitä ennen.
  Ja antigravitaatiota, mikä elokuvissa piti skeittilautaa irti maasta, ei nykyinen tiede hallitse lainkaan.
  Miljoona dollaria lentävän skeittilaudan kehittelyyn?
  Ei se ole tyhmä joka pyytää…

 2. Samoilla linjoilla vapaakoodarin kanssa.
  Tuon kokoluokan propellit tuottavat ~5g/w. Lentäjä ja akuton lauta painaa yhteensä ehkä sen 80kg, mikä tarkottaisi 16kw pelkkään leijuntaan. Ohjattavissa olevan kopterin leijuteho saa olla korkeintaan 80% maksimitehosta, eli moottoreista ja akulta pitäisi irrota vähintään 20kw. Tarvitaan aivan julmettoman kokoinen akku, jotta saadaan edes muutamia minuutteja lentoaikaa, jolloin puolestaan laudan massa ja koko kasvavat äärimmäisen epäkäytännöllisiin mittoihin, mikä puolestaan lisää entisestään kulutusta.

 3. mielestäni tyyppien pitäisi keskittyä vähän isompaan leijulautaan eli vaikkapa leijupyörään. sellaisia myös on jo olemassa

 4. täällä taas oman elämänsä fyysikot asialla, mitä jos kertoisin että sellaista voimaa kuin keskipakoisuus tai keskipako voimaa ole olemassakaan?

 5. Kun huomioidaan kopterilentäjien tuntema ”maavaikutus” ja ilmatyynyaluksissa käytetty paine vaikutus (=ilmapatsas) niin tuo projekti onkin jo heti toteuttamiskelpoisempi. Eli ”propellien” ei tarvitse olla niin tehokkaita kuin yksikertaisempi luulisi.

  Eli laudan reunaan ilmaverho tai muu helma joka mahdollistaa laudan alle pienen ylipaineen ja alkaa löytymään nopeasti kantokykyä ihan liikaakin.

Kommenttien lisääminen on estetty.