Lämmöllä sulatettua metallia voi tietysti taivutella mielensä mukaan ja siitä voi muodostaa näin ollen vaikka millaisia esineitä. NC State -yliopiston tutkijat ovat kuitenkin onnistuneet ”3D-tulostamaan” nestemäisiä metallipalloja huoneenlämmössä.

Kyseisellä menetelmällä tuotetut rakennelmat koostuvat sulasta metallista muodostetuista palloista, jotka pysyvät kasassa ohuiden oksidikuorten avulla. Tätä tekniikkaa voisi taideteosten lisäksi käyttää periaatteessa simerkiksi itsestään korjautuvien sähköjohtojen luomiseen. Kyseiset johtimet olisivat myös ominaisuuksiensa ansiosta todella venyviä. Yllä olevalla videolla esitellään lisäksi, kuinka tämän ”tulostusmenetelmän” avulla voidaan luoda sähköliitoksia silmänräpäyksessä.

Sinällään mielenkiintoinen teknologia. Ehkäpä tällaisten tekniikoiden avulla voidaan tulevaisuudessa tulostaa myös sähköä johtavia 3D-kappaleita. Aiheesta lisää kiinnostuneiden kannattanee tutustua teokseen nimeltä 3D Printing of Free Standing Liquid Metal Microstructures.

Lähde(video yllä)

 

Edellinen artikkeliGlyde Gear yhdistää potkulaudan ja repun
Seuraava artikkeliThe Ice Baller luo kirkasta jäätä