Mureaa ja marinoitua

Perjantain kunniaksi taas hieman ruokaisampi hilavitkutin. Etenkin laadukkaampaa lihaa on usein tapana ”murentaa” valmistuksen yhteydessä. Myös kaiken sorttiset marinadit ovat yleisiä tämän ruokalajin yhteydessä. Tällä kertaa esiteltävä härveli yhdistää nämä kaksi kokkauksen toimenpidettä yhdeksi.

The Marinade Infusing Meat Tenderizer on normaalia mureuttamiseen käytettävää laitetta muistuttava härpäke, josta löytyy lisäksi eräänlainen säiliö marinadille. Kun lihaa sitten painellaan tällä työkalulla, pumppautuu samalla sen sisään maukasta marinadia.

Maustekastike siirretään kolmen neulamaisen osasen avulla ja itse mureuttamisprosessista vastaa 27 terää. Marinadisäiliöön mahtuu kerrallaan lähes desin verran kyseistä ainetta, joka riittää tuotteen valmistajan mukaan n. 900 lihagramman käsittelemiseen. Hilavitkutin hajoaa muutamaan osaan helppoa puhdistusta varten. Hintaa tuotteella on hieman alle 40 euroa.

Lähde