Sunnuntain kummallisuus

Ilmastoinnin merkitys kolahti kallooni muutama kesä sitten kun matkustin ensimmäistä kertaa noihin hieman lämpimämpiin maihin. Hostellimaisen pikkuhotellin sai varattua ilman ilmastointia pienellä säästöllä, mutta lähes heti kohdemaahan saavuttua oli kyseinen härveli pakko ostaa pyörimään. Nyt kun Lapissakin lyödään jo hellelukemia mittareihin, kuulostaa seuraavaksi esitelty härvelikin asteen viisaammalta.

Theuncommondog.com -verkkokaupassa nimittäin tarjotaan lähes 400 euron hintaista koirankoppia. Aivan mikä tahansa mökki tämä ei ole, sillä kyseiseen rakennelmaan on yhdistetty pieni ilmastointilaite. Tämä nelijalkaisen asuinsija lämpenee talvisin ja kylmenee kesähelteillä.

Valitettavasti suomen tarpeita varten asiaa hankaloittaa se, että Yhdysvalloissa valmistettu koppi toimii 110 V jännitteellä. Käyntiääneksi luvataan 55 dB, jonka pitäisi helposti jäädä alle koiran itse tuottamien äänten. Ilman siirtämisestä vastaa kolme tuuletinta ja kaikkea voi kontrolloida kaukosäätimellä.

Eikö olisi kuitenkin helpompaa vain ottaa se koira sisälle?

Lähde