Värikästä tökkimistä

Tabletit ovat alkaneet yleistyä myös normaalien kadun tallaajien joukossa. Mikäli näitä laitteita ei halua käyttää sormellaan tökkimällä, on tarjolla myös Stylus-kyniä, joilla pääseekin usein nakkisormia tarkempiin tuloksiin. Vaikka taitelijat saattavatkin pysyä piirtopöytiensä ääressä, voi myös tableteilla piirtää kaikenlaisia teoksia. Värinsä joutuu usein valitsemaan manuaalisesti valikkojen kautta, joka voi toisinaan olla ärsyttävää kynällä tai sormilla. Mitä jos tätä toimenpidettä nopeutettaisiin hieman?

Wacom Realism Stylus on konsepti, joka sinänsä ei kuulosta mitenkään mahdottomalta idealta. Jutun juju on se, että tämä muuten normaalia Sylus-kynää muistuttava kapine pystyy nappaamaan käytettävän värin mistä tahansa oikean maailman kohteesta. Kulloinenkin valittu väri näkyy kynän päässä. Samanlaista kynää on kuviteltu eräässä konseptissa jo aiemmin, mutta siinä yhteydessä värisensoria pyrittiin yhdistämään mustekynään. Itse näkisin tämän projektin tavoitteen realistisempana.

Nykyhetkellä tämäkin idea on kuitenkin vasta konsepti, mutta jos markkinoita löytyy, niin miksei tästä voisi jopa tulla jotain. Löytyykö lukijoilta kokemuksia tablettipiirtelystä?

Lähde