Tabletit ovat alkaneet yleistyä myös normaalien kadun tallaajien joukossa. Mikäli näitä laitteita ei halua käyttää sormellaan tökkimällä, on tarjolla myös Stylus-kyniä, joilla pääseekin usein nakkisormia tarkempiin tuloksiin. Vaikka taitelijat saattavatkin pysyä piirtopöytiensä ääressä, voi myös tableteilla piirtää kaikenlaisia teoksia. Värinsä joutuu usein valitsemaan manuaalisesti valikkojen kautta, joka voi toisinaan olla ärsyttävää kynällä tai sormilla. Mitä jos tätä toimenpidettä nopeutettaisiin hieman?

Wacom Realism Stylus on konsepti, joka sinänsä ei kuulosta mitenkään mahdottomalta idealta. Jutun juju on se, että tämä muuten normaalia Sylus-kynää muistuttava kapine pystyy nappaamaan käytettävän värin mistä tahansa oikean maailman kohteesta. Kulloinenkin valittu väri näkyy kynän päässä. Samanlaista kynää on kuviteltu eräässä konseptissa jo aiemmin, mutta siinä yhteydessä värisensoria pyrittiin yhdistämään mustekynään. Itse näkisin tämän projektin tavoitteen realistisempana.

Nykyhetkellä tämäkin idea on kuitenkin vasta konsepti, mutta jos markkinoita löytyy, niin miksei tästä voisi jopa tulla jotain. Löytyykö lukijoilta kokemuksia tablettipiirtelystä?

Lähde

Edellinen artikkeliRatin rummuttelua
Seuraava artikkeliHajuhaitan suodattamista

2 KOMMENTIT

  1. Eli on taas keksitty jotain hienoa ilman minkäänlaista käsitystä miten se toteutetaan tai onko se yleensäkkään edes mahdollista.

    Tässäkin idea on simppeli mutta pienet yksityiskohdat vaativat paljon, esim. tuo värien vaihto vaatii joko kynään jonkinlaisen patterin tai bluetooth/wifi/radio yhteyden tablettin,todennäköisesti molemmat, puhumattakaan yhteensopivuudesta eri alustoilla ja tuollainen erikoiskynähän vaatii myös oman ohjelman.

    Tämmöiset konseptiuutiset voisi jättää kokonaan pois.

  2. Sakke:
    Johan nuo kynät ovat saaneet kohta kymmenen vuoden ajan virtansa langattomasti näytöstä/piirtopöydästä ja samalla vähävirtaisella linkillä ovat siirtäneet myös dataa. Kynään pieni konkka, muisti ja värisensori sisälle, niin sillä voi poimia noita ulkomaailman värejä. Ei ole sen vaikeampaa. Omaa ohjelmaakaan ei tuollaiselle tarvita, tarvitaan vain sopiva ajuri, joka luultavasti toimitetaan kynän mukana.

    Nykyisten tablettien kanssa tämä kynä ei kyllä tule toimimaan, tuskin edes nykyisten piirtopöytien, wacomin tekniikat kun ovat aika nirsoja käytettävästä kynästä. Tablettipiirtelyä on tullut harrastettua monet tovit ja vähän veikkaisin, että kyllä se edelleenkin on nopeampaa ja tarkempaa valita oikea väri värirullasta.

Kommenttien lisääminen on estetty.