Se, että Japanista todella saa kaikkea, on tullut todettua jo ties kuinka moneen kertaan. Aina kyseisen maan veikkoset jaksavat silti yllättää innovaatiollaan. Jokunen aikaa sitten esittelin kauko-ohjattavan roskakorin, mutta tässä laitteessa on menty hieman futuristisempaan suuntaan.

Japanilainen, leluistaan tunnettu yhtiö, nimeltään Takara Tomy on kehittänyt täysin automaattisesti toimivan putausrobotin. Tämä pikkuruinen härveli ei kuitenkaan siivoa lattioita, vaan älypuhelimien ja tablettien näyttöjä. Jos kuulut nykyiseen kosketuskansaan ja omistat laitteen, josta löytyy tökittävä näyttölaite, tiedät varmasti kuinka nopeasti se on täynnä sormenjälkiä. Vaikka kyseiset sotkut eivät näkyisikään laitetta käytettäessä, paistavat ne ikävästi silmään härvelin näytön ollessa pimeänä.

Jos et halua itse pyyhkiä näyttöäsi mikrokuituliinalla tai vastaavalla, voit antaa Tomyn kehittämän robotin hoitaa työn puolestasi. Auto Mee S:ksi kutsuttu härveli muistuttaa hieman suurempaa Roomba-robottia. Tästä pikku veijarista löytyy kaksi pyörivää puhdistuspäätä, jotka tekevät selvän sormenjäljistä ja pölystä. Laite pysyy näytön päällä ja osaa kääntyä reunoilla. Älypuhelimen siivoamiseen menee aikaa n. 4 minuuttia ja tablettiin vaaditaan tuplat eli n. 8 minuuttia.

Tuotteen on tarkoitus päätyä Japanissa kauppoihin maaliskuun lopulla. Hintalappu on 13 euron tasoa. Vaikka kyseisellä hinnalla ostaisi useamman siivousliinan ja pyyhkiminen sujuisi täten huomattavasti nopeammin, voisi tuollaisen härvelin etenemistä olla mukava seurata vaikkapa pöydällä lojuvan tabletin päällä.

Lähde

Edellinen artikkeliArvostelu: Sony ”HMZ-T2” 3D-katselulaite
Seuraava artikkeliUltra-Ever Dry hylkii lähes mitä tahansa