[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/IPM8OR6W6WE” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

 

Korjaus- tai pihatöitä tehdessä on yleensä hanskat kädessä. Ne estävät melko tehokkaasti omien käsien likaantumisen, mutta joutuvat itse käsiteltävän kohteen armoille. UltraTechin kehittämä Ultra-Ever-Dry sopii mainiosti hanskojen, mutta aivan hyvin myös muiden likaantuvien pintojen suojaamiseen.

Kyseisellä aineella käsitellyille esineille ei pitäisi tarttua sotkuja läheskään yhtä paljon kuin käsittelemättömälle. Kyseessä on  pinnoite, joka perustuu nanoteknologiaan, luoden eräänlaisen ilmakerroksen sillä päällystettyjen esineiden pinnalle. Kyseinen päällyste sitten hylkii vettä, öljyä, märkää sementtiä ja muita nestemäisiä aineita. Likaantumisen estämisen lisäksi Ultra-Ever-Dry muun muassa  suojaa esineitä korroosiolta, estää jään kertymisen pinnoille sekä vähentää bakteerien määrää päällystetyissä objekteissa.

Aineen luvataan toimivan -34 asteen pakkasesta 149 asteen ”helteeseen”. Päällyste kestää kerrallaan n. 2-8 kuukautta vallitsevista sääoloista riippuen. Käyttökohteet voivat olla esimerkiksi metallia, muovia,kuitua tai puuta. Lähes kaikki materiaalit kuulemma toimivat. Pinnoitus tapahtuu sumuttamalla ainetta kahteen kerrokseen.

Mikäli tällaista ainetta jostain lähikaupasta saisi, voisi sitä huvikseen testata. Ehkä likaisemmissa hommissa kyseinen neste voisi tulla hyödyllisempäänkin käyttöön. Mikseipä tällä voisi myös autoansa päällystää, kyseinen käsittely vain pitäisi uusia ajoittain.

Edit: Hintatietoisille, yksi n. litran purnukka ainetta maksaa suunnilleen 40 euron verran.

Lähde

 

 

Edellinen artikkeliAutomatisoinnin huippu
Seuraava artikkeliDoodler – 3D piirtämistä